ÜÇÜNCÜ GÖREV

ISS İstasyonu

Zorluk
90%
Dayanıklılık
80%
Teknik
90%
Görevin Tamamlanma Yüzdesi
85%

Uluslararası Uzay İstasyonu'na Hoş Geldiniz!

Burası, Ay’a gidiş öncesi ulaşım açısından uydu olarak kullanılan, Alçak Dünya yörüngesine yerleştirilmiş bir uzay üssü. Başka bir tabirle üzerinde yaşanabilen yapay bir uydu.

KIBO modülü olan bu modül, bir araya getirilen modüllerin birleştirilmesiyle inşa edilmiş, ilk kısmı 1998 yılında fırlatılmıştır. İstasyonun yapısı temel olarak basınçlı modüller, destekleyici dış iskelet ve güneş panellerinden meydana gelmektedir.

Dünya yörüngesinde bulunan en büyük yapay uydudur. Uygun saatlerde yeryüzünden bakıldığında çıplak gözle görülebilmektedir.

Arzu eden misafirler İstasyondaki oval pencereden, Dünya’ya uzaydan bakmanın tadını çıkarabilirler, yörüngedeki Türksat 5A uydusunu da görebilirler.

Uluslararası Uzay İstasyonu, Dünyanın yerçekiminden etkilenmektedir. Yerçekimi Dünya yüzeyinden daha az olmasına rağmen sıfır değildir. Fakat istasyon yörüngede devamlı hareket hâlinde olduğu için, yer çekimi merkezkaç kuvveti ile dengelenmektedir.

Misafirler ISS istasyondaki geçirdikleri süre sonunda ISS alan görevlisi yardımıyla bir başka uzay aracına binip Ay’a gitmek için yola çıkıyorlar.

Diğer Deneyim Alanları

Uzay aracı: Ay’a gidiş

Ay Üssü Laboratuvarı

Uzay aracı: Maden Arama

Ay Üssü: Maden İşleme Laboratuvarı

tr_TRTürkçe